Uniekheid concept

Relatie dating bureau Antwerpen

Uniekheid concept Date A Mate

Relatie dating bureau Antwerpen

Klik op de titels om meer uitleg te krijgen over waar de meeste mensen hun partner ontmoeten en waarom ons concept zijn plaatstje ertussen verdient. 

Relatie dating bureau Antwerpen

De meeste mensen houden er 1 à 2 hobbygroepen of vriendenkringen op na. 

Een ideale kans om (nieuwe) mensen te ontmoeten. Toch zijn vriendenkringen en lobbygroepen vaak een gesloten netwerk en veranderen mensen ook niet zo snel.

Dit heeft dan ook een keerzijde: van het moment de hobby’s en groepen gekozen en gevormd  zijn en er geen relatiemateriaal tussen zit, is de kans om een relatie te vormen met iemand in deze groepen klein.

In een zeer snelle samenleving met weinig tijd kiezen mensen er meestal bovendien voor hun beschikbare tijd te investeren in hun vriendenkringen , familie en vaste hobby’s.

Vinden mensen hun partner toch in deze kringen dan kunnen we eigenlijk spreek van een ad random toeval. Toevallig kom je iemand tegen waar het mee klikt. 

Date A Mate: Waarom ontmoetingen geen duwtje in de rug te geven door de beschikbare tijd van mensen zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten met behulp van een online platform, matching en beperkte keuze, snel naar ontmoeting gaan en nog een ontwikkeling van zelfinzicht van relaties en liefde ook? 

Vaak denken mensen dat online dating tijdsefficiënt is. Als het mogelijk klikt, dan overwegen mensen een ontmoeting.

Sommige platformen zijn gratis maar eerder oppervlakkig, terwijl andere dan weer zeer duur zijn.

Het grootste voordeel is ook meteen het grootste nadeel. Mensen hebben een gevoel van veiligheid als ze op afstand en online kunnen communiceren. Maar mensen kunnen de informatie die ze krijgen niet aftoetsen. Zo gebeurt het heel vaak dat het beeld dat geschept worden via online interacties – eens ze in het echte leven afspreken – niet klopt. Ze kunnen dus nooit aftoetsen of er wel echt een klik is.

Biologen (als Helen Fischer) geven ook duidelijk aan dat het online gedeelte louter gezien moet worden als een kennismaking. De binding aan elkaar en het ‘chemische proces’ gebeurt altijd in het echte leven.

Om meer geld te kunnen verdienen maken online dating platformen bijna allemaal dezelfde fout: een overaanbod aan profielen die mensen cognitief niet aankunnen. Ofwel leidt dit tot datingmoeheid en stoppen ze teleurgesteld met het zoeken naar een partner ofwel slaat het brein over in een te oordelende mindset en gaat men kijken naar de meest zichtbare kenmerken: fysieke aantrekking, BMI, ras, lengte,. . . De basis om hier een relatie op voort te bouwen is dus heel wankel.

Door het gebrek aan matching criteria, het teveel aan profielen (en zelfs fake profielen op online dating sites), het zich te positief voorstellen op deze platformen blijkt dat mensen uiteindelijk veel langer zoeken naar een partner of op een gegeven moment moedeloos opgeven.  

Date A Mate: een stuk online omdat dit gewoon gemakkelijker is om alles te organiseren en te faciliteren, maar zonder dat we fouten maken zoals onze voorgangers. En dan snel naar echte ontmoetingen (online of offline!)

Relatie dating bureau Antwerpen

Een opkomend fenomeen de laatste decennia zijn de speedtating formules. Er zit zeker potentieel in deze formules, maar uit wetenschappelijk oogpunt zijn er toch een aantal gebreken.

Speeddating organisaties in België zijn nog altijd veel te veel gericht op toeval. Mensen moeten zich inschrijven en de enige selectie parameter is leeftijd. Dat is natuurlijk veel te weinig om mensen gericht te matchen en koppelen. Hierdoor wordt de kans op succesvolle ontmoetingen zeer sterk gereduceerd.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 4% van de ontmoetingen tijdens een speeddate succesvol (in de zin van een vervolgdate) is in de formule die we nu kennen. Dit vinden wij vrij weinig voor de tijd die erin gestoken wordt door zowel de organisatie als de mensen die erop afkomen.

Wij als organisatie willen een grondige selectie en matching doen zodanig de kans op positieve en waardevolle ontmoetingen groter is.

5 à 6 minuten ontmoeting is bovendien te weinig om iets zinvols over iemand te zeggen. Het brein van een mens kan belangrijke, maar minder waarneembare matching voorkeuren (achtergrond, attitudes, waarden, persoonlijkheid,…) niet analyseren op 5 minuten. Het brein schakelt meteen over naar de meest zichtbare voorkeuren of kenmerken: uiterlijk, extraverte persoonlijkheden en non-verbale communicatie zijn de scherprechters in deze dating formule. 

Hoevaak blijkt wel niet in meer langdurige en spontane ontmoetingen dat onze eerste indruk van mensen niet bleek te kloppen? Jammer genoeg moet er in het model van 5 minuten interacties een beslissing genomen worden en kan het slecht gevoel bij iemand daarna niet meer afgetoetst worden. 

Ben je niet extravert of heb je geen uitgesproken mooi uiterlijk dan heb je weinig kans om gekozen te worden. En zeker als je man bent want vrouwen blijken op speeddate sessies veel selectiever te zijn dan mannen.

Meer nog, ben je iets of wat gereserveerder of timide dan is de kans om gekozen te worden op speeddate sessies helemaal nihil. En dit komt het zelfbeeld en vertrouwen van deze mensen niet ten goede.

Een laatste argument tegen is dat speeddating organisaties vaak veel te grote groepen (van 20 tot 30 personen)  uitnodigen,  opnieuw om zoveel mogelijk winst te maken. En dit heeft opnieuw impact op ons brein. We schakelen over naar een zeer vergelijkend en evaluatief brein. Het zorgt voor niet comfortabel daten en ook voor uitputting aan het eind van zulke sessies. 

Date A Mate: Vandaar is een ontmoetingsmodel dat meer de focus legt op duurzamere, tragere en langere kennismakingen belangrijk. Zeker als dit gestoeld is op vragenlijsten en criteria om mensen zo goed mogelijk te matchen waardoor de kans op een succesvolle ontmoeting gemaximaliseerd wordt.

Wij zijn dus meer fan van het slow daten.

Single gemeenschappen zijn organisaties die activiteiten aanbieden voor singles of alleenstaanden.

Vaak worden activiteiten gegroepeerd per thema (natuur, cultuur, gastronomie, sport,…). 

Het zijn veel langere ontmoetingen, maar ook vaak niet geselecteerd (enkel op leeftijd). 

Mensen zitten ook niet in een bepaalde groep en de samenstelling is dus altijd anders.

Zij doen dus geen selectie of matching en berusten zich ook op toeval. ‘Als je mensen samenbrengt, zal het vanzelf wel loslopen.’ Dit is een overtuiging die wij niet delen. Wij willen de juiste mensen op de juiste plaats samen brengen.

Date A Mate: We bieden in het begin geen groepstrajecten aan maar willen vooral zo kwalitatief mogelijk kunnen matchen. Eens er voldoende grote groepen zijn, kan het wel zijn dat we met groepsdating starten.

op date in Antwerpen

Relatie dating bureau Antwerpen

Een relatie of datingbureau ten slotte houdt  zich bezig met een uitgebreide intake en interview alvorens naar een aantal interessante partners op zoek te gaan voor de kandidaat in kwestie.

Vaak gebruiken relatieburaus ook wetenschappelijk en psychologische tools om de selectie en matching te kunnen voltooien.

Nadeel van deze vorm is dat het zeer prijzig is en dat je vaak maar 1 partner per maand geselecteerd krijgt. 

De meeste vormen van relatieburaus doen ook enkel de selectie, maar voor de werkelijke activiteiten ben je op jezelf aangewezen.

Er hangt ook nog steeds een sociaal stigma rond deze bureaus waardoor de pool van kandidaten ook beperkt zal zijn. En zeker voor de prijs die je dan betaalt, misschien toch wat te duur voor wat je krijgt.

Date A Mate: Wij proberen via online dating en een online platform dat van thuis te bereiken is én de prijs het toegankelijk te maken voor iedereen.
 
Hopelijk valt het stigma daarmee weg.
 
Daarnaast willen wij ook wel een persoonlijke touch geven, zoals de relatiebureaus.
 
 

Overtuigd over de uniekheid van het concept en de meerwaarde in de datingwereld? Vul de vragenlijst in en kom binnen in ons matchingsplatform.